Novice

22.04.2022

Kadeti na zaostali tekmi do točke v Ribnici
Kot smo omenili že večkrat, mora kadetska ekipa odigrati kar nekaj zaostalih tekem. Na eni izmed teh so v Ribnici, po izjemnem finišu, prišli do točke.

Kadeti na zaostali tekmi do točke v Ribnici

KADETI

9. krog, sreda, 20.04.2022

RD Riko Ribnica : Nova KBM RK Celje Pivovarna Laško 33:33 (17:16)

Nova KBM RK Celje Pivovarna Laško: Primožič 4 obrambe, Češek 4 obrambe, Košec 2, Lesjak Korže 14, Malović 4, Lovšin 6, Toplak 1, Turk 4, Kačičnik 1, Hadžić 1
7-metrovke: 2/4
Izključitve: 16 minut

Trener: Peter Novak

"V letošnji sezoni smo morali, zaradi Covid-19 situacije, večkrat odpovedovati tekme. Tako smo v aprilu primorani igrati tekme, ki bi jih morali v januarju. A v podobni situaciji so tudi ostali klubi. V tokratni zaostali tekmi 9. kroga, smo se odpravili na težko gostovanje v Ribnico. Čeprav so igralci Ribnice trenutno v spodnji polovici lestvice, smo vedeli, da nas čaka izredno težka tekma. V prvi polčas smo vstopili odločno, vendar si nobena ekipa ni priigrala občutne prednosti. Polčas se je končal 17:16. V prvi polovici drugega polčasa smo nerazumljivo popustili in domačini so pobegnili na 6 zadetkov razlike. Borbenost je bila na visokem nivoju, žal pa nas je veliko število izključitev (8x2min) privedlo v stanje, da smo se ukvarjali s sojenjem in premalo z igro. Ko je že kazalo, da bomo v Celje potovali brez osvojenih točk in ko je v 53. minuti na semaforju rezultat kazal 32:26, so fantje v zadnjih minutah priigrali preobrat in z delnim izidom 7:1 priborili točko. Končni rezultat je bil 33:33. Velja omeniti izredno dobro igro v obrambi Vujičića, zanesljivost Lesjak Koržeta, ki je zadel 14-krat ter tokrat napadalno nezgrešljivega Lovšina, ki je zadel 6-krat., predvsem pa moram pohvaliti nepopustljivost ekipe do izteka igralnega časa."