Novice

28.11.2023

Vikend v znamenju derbijev
Minuli vikend je bil v znamenju derbijev med Celjem in Velenjem

Minuli vikend so bile na delu vse klubske selekcije z izjemo mlajših dečkov B.

MLADINCI - 9.krog, nedelja, 26. 11. 2023

RD LL Grosist Slovan : RK Celje Pivovarna Laško 29:34 (13:15)

RK Celje Pivovarna Laško: Mesarec (5 obramb (1x7m)), Češek (10 obramb (1x7m)), Primožič, Malović 4(1), Kačičnik 3, Turk 3, Belej 4, Korže Lesjak 6, Jelen 6, El Ghannam Ernecl, Lovšin, Anžič 7(5), Bradeško, Korošec 1, Grabar.

7-metrovke: 6/6

Izključitve: 14 minut

Trener: Klemen Luzar

Gostovanja na Kodeljevem so vedno zahtevna. Tudi tokrat ni bilo nič drugače. Od samega začetka so igrali zavzeto in moštveno. Kljub nekoliko slabši realizaciji napadalnih akcij, so mladi celjski vitezi ves čas nadzirali igro v obrambi in domačinom niso pustili, da bi se razigrali. V drugem polčasu so jim težave povzročaleizključitve, tako da so kar precej časa igrali z igralcem manj. Vseeno so zdržali pritisk domačinov in z borbeno ter disciplinirano igro prišli do zmage.

KADETI -1 .LIGA; 3. krog, sobota, 25.11.2023

RK Celje Pivovarna Laško rumeni: RK Gorenje Velenje 29:29 (17:16)

RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO rumeni: Kukovič (3 obrambe), Bevc (2 obrambi), Peterlin 1, Murko 2, Planteu 1, Kovač Ž. 10, Dremšak, Kovač N. 3, Grabar 3, Jezernik, Bradeško 2, Ajšić, Turk, Jeršič 4 (2), Vozelj 3,

7-metrovke: 2/2

Izključitve:  8 minut

Trener: Peter Novak

V tretjem krogu smo bili na domačem terenu priča pravem Savinjsko – Šaleškem derbiju. Izenačeni igri na obeh straneh je žal botrovalo precej slaba realizacija domačih zunanjih igralcev. Ne glede na zavzetost za igro v obrambi,  niso našli načina, kako zaustaviti njihovega najboljšega strelca. Žal pa so v zadnjih dveh minutah z igralcem več dvakrat odigrali neodgovorno in nasprotniki iz Velenja sozasluženo odščipnili točko.

KADETI  - KVALIFIKACIJE 2. LIGA VZHOD - 10. krog; sobota, 25. 11. 2023

RK VELIKA NEDELJA - RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO 32:43 (18:25)

RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO: Vodenik (6 obramb), Šarlah (10 obramb), Harinski 7, Zorko 3, Goršek 5, Krevh 2, Jovanović 4, Šuplika 4, Rebernik 6 (1), Plazar 3, Kopitar 3, Založnik 3, Škedelj 2, Zeme, Bergant 1,

Sedemmetrovke:3 (1)

Izključitve: 0 minut

Trener: Rok Ivančič

Fantje so dobro odigrali še zadnjo tekmo kvalifikacij za 2. ligo in z zmago potrdili uvrstitev. Ne ravne trdne igre v obrambi so reševali z dobrim napadom in si že v začetku tekme priigrali zajetno razliko, ki so jo uspeli zadržati do konca polčasa. Navdušili so z nekaj lepimi in atraktivnimi potezami in sproščeno igro v napadu.

V drugem polčasu pa so na trenutke bolje igrali v obrambi in razlika je še narasla. Vsi so, tako ali drugače dosegli zadetek, in dokaj dobro izkoristili priložnost za igro, že naslednji teden pa jih čaka prva preizkušnja v 2. ligi in nova možnost za napredek.

STAREJŠI DEČKI A – Vzhod, 9. krog, 25.11.2023

RK Celje Pivovarna Laško : RK Gorenje Velenje 8:10 (22:18)

RK Celje Pivovarna Laško: Klančnik (13 obramb), Korošec, Šeligo 6 (1x7m), Lorger, Pungartnik, Zemljak, Štante, Trnovšek 5, Martinec, Topličanec 3, Firer, Mičanović 1, Kračun, Jančič, Vozlič 7.

7-metrovke: 1/2

Izključitve: 2 minuti

Trener: Blaž Sendelbah

Pomočnika trenerja: Uroš Privšek in Klemen Krajnc

Tekme SDA v napadu niso dobro odprli. Še takrat, ko so prišli do priložnosti, so imeli probleme z realizacijo. So pa bili zato v obrambi bolj odločni in uspešni ter tako tudi Velenjčani niso prišli do večje prednosti. V prvem polčasu je bilo zelo malo zadetkov na obeh straneh. V drugem polčasu so še vedno držali dober nivo obrambe, ko je steklo še v napadu, pa so prešli v vodstvo, ki ga do konca tekme niso več izpustili iz rok. Po lastni statistiki so na tej tekmi naredili največ prekrškov do zdaj v sezoni. Vsak, ki je bil na igrišču je po najboljših močeh opravil svojo vlogo, predvsem v obrambi. Fantom čestitke za prikazano igro in vztrajanje do konca tekme. Sledi vikend premora in nato gostovanje v Ormožu.

 

Starejši dečki B - vzhod, 9. krog, 25.11.2023

RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO - RK GORENJE VELENJE 28:26 (15:13)

RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO: Korošec (6 obramb), Belšak Tifengraber, Imamović 3, Kramer, Pelko 4 (1), Rojnik 6, Plevčak, Federnsberg, Kračun 11 (4), Rebernik 2, Pristovnik 1, Jekl, Planko, Mujanović 1, Vodeb Ravnjak,


Sedemmetrovke:  5 (5)
Izključitve:  2 minuti

Trener: Danilo Kovačič

Bil je to pravi derbi dveh najboljpih ekip v kategoriji starejših dečkov B v vzhodni skupini. Mladi celjski vitezi so zasluženo slavili z rezultatom 28:26, saj niti enkrat v celotni tekmi niso zaostajali. Tako so se naši fantje oddolžili za poraz v Velenju. S to zmago nadaljujejo serijo zmag v prvenstvu ter s prikazano igro napovedujejo še boljše rezultate.
Iskrene čestitke fantom!
 

Mlajši dečki A - 2 ekipi

Z obema ekipama soo gostovali v Velenju, kjer sta se obe ekipi pomerili proti domačinom in med seboj. Predvsem ena ekipa je bila zaradi bolezni kar zdesetkana, vendar so manjkajoče na igrišču nadomestili s svojo borbenostjo in dobrimi potezami na igrišču. Fantje so prikazali lepo igro in veseli nas, da so lahko bili vsi skupaj na turnirju.