Novice

06.06.2022

Starejši dečki A drugi v državi
Starejši dečki A so odlično sezono kronali z zelo dobrim nastopom na zaključnem turnirju najboljših štirih ekip minule sezone in na koncu osvojili odlično 2. mesto, pokazali pa borbo in tisto, kar se od igralcev Celja pričakuje.

Starejši dečki A drugi v državi

STAREJŠI DEČKI A – Finalni turnir


Polfinale, 4.6.2022, 10:00

Nova KBM RK Celje Pivovarna Laško : RK Trimo Trebnje 24:21 (13:10)

Nova KBM RK Celje Pivovarna Laško: Kukovič (9 obramb), Bevc, Golob, Bradeško 1 (1x7m), Zorko 2, Jeršič, Grabar 2, Vozelj 2, Anžič 11 (3x7m), Oset 2, Brežnik 2, Jezernik, Kovač Nik, Rebernik, Turk 1, Pirc 1.

7-metrovke: 4/4
Izključitve: 14 minut

Trener: Blaž Sendelbah
Pomočnika trenerja: Uroš Lesjak in Klemen Krajnc
Tehnični vodja: Žiga Regner

"V napadu nismo imeli večjih težav, v obrambi pa nam je predvsem en igralec povzročal kar nekaj preglavic in hitro sta imeli dva naša igralca že dve dvominutni izključitvi. Vseeno nas to ni zmedlo in smo z menjavami obramba in napad uspeli zadržati vse igralce v igri. V napadu je bil celotno tekmo suveren Anžič in tudi drugi so dodali svoj del. Proti koncu drugega polčasa smo malo dvignili obrambo, delovali smo bolj sveže kot nasprotnik in tako smo tekmo mirno pripeljali do konca in se veselili zaslužene uvrstitve v veliko finale."


Finale, 5.6.2022, 12:00

RD Riko Ribnica : Nova KBM RK Celje Pivovarna Laško 18:15 (9:5)

Nova KBM RK Celje Pivovarna Laško: Kukovič (15 obramb), Bevc, Golob, Bradeško 1, Zorko 4, Jeršič, Grabar, Vozelj, Anžič 9 (5x7m), Oset, Brežnik, Jezernik, Kovač Nik, Rebernik, Turk 1, Pirc.

7-metrovke: 5/5
Izključitve: /

Trener: Blaž Sendelbah
Pomočnika trenerja: Uroš Lesjak in Klemen Krajnc
Tehnični vodja: Žiga Regner

"Po mojem mnenju sta se v finalu srečali dve najboljši ekipi v Sloveniji, ki ju krasi dobra obramba. To se kazalo praktično čez celotno srečanje, kar pove tudi število zadetkov in to, da je prvi gol na tekmo padel šele v 7. minuti. Kljub temu da smo 8 minut do konca zaostajali za 6 zadetkov, smo imeli dve minuti do konca napad, da bi prišli samo na gol zaostanka. Žal nam ni uspelo in tako je zmanjkalo časa za preobrat. Glede pristopa, želje in igre v obrambi težko karkoli očitam svojim igralcem. Imeli pa smo težave v napadu in realizaciji, kar je bilo na koncu ključno, da tekme nismo zmagali. Proti nasprotniku kot je Ribnica, ki je bila letos suverena in brez poraza, dobiti samo 18 zadetkov na njihovem terenu in ob bučni podpori, je neka potrditev naše dobre igre v obrambi, ki nas je krasila čez celotno sezono. Fantom čestitam za opravljeno delo in drugo mesto v državi. Zagotovo je še prostora za napredek. Zdaj je čas za počitek in nato gremo z dvignjeno glavo v novo sezono."
Starejši dečki A drugi v državi
Naslednja slika
Prejšnja slika